søndag den 11. april 2010

How would you like your impala cooked, sir?

Det har været, og er stadig, påskeferie herovre. To ugers ferie. Men det lyder bedre end det egentlig er, for vi får til gengæld ikke læseferie, så denne ferie fungerer samtidig som læseferie. Og der skal læses rigtig, rigtig meget...



Vi har dog holdt lidt ferie. Torsdag d. 8. april tog vi til London. £10 per person for en bustur til London og retur til Oxford. Der overnattede vi så, og tog tilbage til Oxford i tide til at kunne fange aftensmaden her. Jeg vil ikke gå mere i detaljer med det, for det tror jeg Christina vil skrive lidt om, men det var en god tur, med masser af spændende og interessante ting at se.



Lørdag d. 10., dagen efter vi kom hjem, tog vi så på en guidet tur med SEAOxford til Stonehenge og Winchester.



Stonehenge er et meget imponerende bygningsværk. For det første er det omkring 5000 år gammelt, og står stadig. Det er - delvist - lavet af bluestones, en bestemt type (varm) sten, der blev hentet hele vejen fra Wales. Hver enkelt af de sten vejede ca. 5 tons, og en populær teori var, at de transporterede stenene via pramme på floderne.

En anden type sten brugt er af mere lokal art, og danner de store "hestesko" man kender fra billeder. De vejer omkring 40 tons stykket, hvilket blot er endnu mere utroligt at tænke på. De gravede nok huller, som stenene blev skubbet ned i, og med reb blev trukket op i stående position - ca. en tredjedel af stenene er under jorden. Måske byggede de lange mudder/jord-ramper til at placere de ligeså tunge sten på toppen også. En interessant detalje er, at stenene er forsynet med en mekanisme (hul i den øverste sten, mens de lodrette sten har en kugle for oven der passer til), og som viser, at de der byggede Stonehenge var vant til at arbejde i træ, og ikke i sten, for med så tunge sten var det overhovedet ikke nødvendigt med den slags.


Ude foran indgangen til Stonehenge stod så en mand med et imponerende gråt skæg. Han mente, at han var Kong Arthur der var genfødt, og at Stonehenge skulle bruges af druider og den slags, som det nok var engang...

Winchester er en smuk by. Winchester Cathedral er Europas næstlængste katedral, kun overgået af Skt. Peterskirken i Rom. Og så huser den Jane Austens grav, som vi selvføglelig besøgte.

Det hus, hun boede i, da hun døde, ligger også i Winchester, og det gik vi også forbi. Ligeså med en meget gammel skole. Det var dejligt solskinsvejr, der rigtig fik byen til at være endnu mere hyggelig og smuk.

Vi var på en pub og spise frokost. Da jeg så den meget spændende ret "impala", som er en afrikansk antilope, var jeg nødt til at prøve, mens Christina bestilte noget fisk. Der fik jeg så et spørgsmål, jeg aldrig havde forestillet mig, at jeg skulle høre - "how would you like your impala cooked, sir?" Det smagte udmærket.

Siden har vi, som Christinas blog vist også fortæller, haft besøg af hendes mor og hendes fastre, som på grund af den islandske vulkan stadig sidder fast i England. Seneste udmelding fra NATS er frem til mandag (imorgen) klokken 19, men Ryan Air har valgt at sige klokken 13 på onsdag... Og eftersom de kun har morgenffly til Danmark, er billetten booket til torsdag morgen... Lidt lang ferie for dem, men så får de da chancen for at opleve Oxford lidt mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar